Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Etape vandring
Luk
Gem
Jægerspris - Kulhuse
 
Længde 17 km - ruten er skiltet
Download rute til gps udstyr (GPX filformat) / Tegnet rute
Fjordstien er en natursti langs Roskilde Fjord og Isefjorden. Den er til cyklister og vandrere, og i hele sin længde er den 275 kilometer lang. Fjordnærhed og trafiksikkerhed er nøgleordene for Fjordstien. Den bringer dig tæt på kysten, hvor du kan se vandet, nyde duften og mærke brisen fra fjorden. Stien følger eksisterende gamle vejforløb, mark og skovveje, men flere steder er der nyanlagte strækninger.

Jægerspris Slot

Jægerspris’ ældste navn Abrumstorp kommer af det bibelske mandsnavn Abraham, som fortæller at slottet og byen har sin oprindelse efter at kristendommen var kommet til landet. Endelsen torp betyder en ryddet plads, altså måske ”Abrahams Plads”.

Vænget

Bosættelsen i Vænget er karakteristisk som en nyere bebyggelse, hvor man har suppleret indtægten fra et lønarbejde med fiskeri fra Vænget Havn.

Nordskoven

Nordskoven ud mod Roskilde Fjord og strandengene er fredet. Fredningen har til formål at sikre en opretholdelse af de naturhistoriske, naturvidenskabelige, landskabelige og kulturhistoriske værdier, som området rummer, samt at regulere offentlighedens ret til færdsel og ophold i området.

Skansen

Englænderskansen øst for havnen er anlagt i 1808, efter at englænderne havde bombarderet København og sænket flåden. For at sikre, at englænderne ikke fik fri adgang til at hærge, blev der anlagt en hel række skanser langs kysterne.

Kongens Bro

Christian d. IV byggede i 1635 ved havnen i Kulhuse ”Kongens Bro”. Broen var udskibningssted for tømmer og trækul, som blev brugt til kongens produktion af krudt og kanoner. Kulsvidningen foregik i skoven, og i Kulhuse blev kullet opbevaret inden det blev udskibet, hvilket har givet navn til byen.


Tjek før du går

Fra Jægerspris til Kulhuse er der 17 km. Turen går fra Jægerspris til spidsen af Hornsherred langs Roskilde Fjord og går primært gennem skov og langs strandenge og kyster.

Der er pt. ingen overnatningsplads ved Jægerspris

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Over 1800 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan li? at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.826 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 610 cykelruter, 311 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team