Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Outdoor Gateway Urhøj
 
Cyklister forbi gatewayen
, , ,
, Udlejning af cykler, Udstyr til mindre rep. af cykel, Mulighed for at låse cykel inde, , ,
, , , ,
Badevand, Brusebad, Bænk, Bålplads, Drikkevand, Fiskevand, Handicapvenlig, Handicapvenligt toilet, Internet, Landgangsplads, Legeplads, Parkering, Toilet, Tørvejrsrum, Udsigtspunkt
Cykeludlejning, Cykelværksted, Turistinformation
Café, Købmand
Shelterplads, Teltplads, Campingplads, Hytteudlejning
Gatewayen ligger på Urhøj Camping, tæt på en af Danmarks bedste strande. Herfra er der gode muligheder for at vandre og cykle, fiske fra båd, sejle kajak, kitesurfe og windsurfe. Du kan slå dit eget telt op eller leje en hytte, og du kan altid benytte campingpladsens faciliteter.

Gatewayen drives af Lone og Alex, som samtidig driver Urhøj Camping. Når du besøger gatewayen kommer du til en af Danmarks bedste strande. Her kan du bade, fiske – også fra båd, sejle kajak, kitesurfe og windsurfe. Gatewayen er også udgangspunkt for en række cykel- og vandreture i området.

På Urhøj Camping kan du campere i 4 niveauer, så de fleste pladser har havudsigt. Du kan også vælge at leje en hytte eller du kan slå dit eget telt op bare 37 m fra vandkanten.

Du har adgang til information på PC, du kan købe lappegrej, fiskegrej, leje cykler, og i det hele taget benytte campingpladsens faciliteter, der blandt andet omfatter en god cafe med sund mad. Desuden har du adgang til diverse brochurer, salg af cykel- og vandrekort og personlig betjening i receptionens åbningstider.

Fra gatewayen er der adgang til en række betydningsfulde kulturhistoriske seværdigheder, som du kan besøge på dine ture rundt i landskabet. Vi hjælper gerne med forslag til spændende udflugter i Vestsjælland.

Ruter og rundture
Outdoor Gateway Urhøj ligger meget centralt for en række ture. Tre af Sjællandsledens etaper starter fra gatewayen. Den lokale cykelrute; ”Historisk Vingesus” passerer forbi – her kan du nyde en tur igennem et typisk vestsjællandsk landskab og forbi mange fortidsminder.

Tre lokale cykelruter udspringer fra gatewayen.

Har du selv havkajak, kan du sætte den i vandet ved gatewayen og derfra har du adgang til hele Jammerland Bugt. Eller du kan starte fra Tissø og ad Halleby Å til Bjerge Sydstrand.

Landskabet
Du befinder dig i et typisk østdansk landskab med moræneaflejringer. Nogle er prominente bakker som stenalderfolket har udset som begravelsesplads eller mindesmærke, og som giver sig udslag i et stort antal fortidsminder i området i dag.

Morænelandskabet gennemskæres af den nedre del af Halleby Å, inden denne løber ud i Jammerland Bugt. Foran isens aflejringer ligger kystlandskabet, som byder på en stor variation i landskabsformer dannet ved havets skiftende erosion og påførsel af materialer. Du finder oddedannelser, strandvolde og klinter med det fascinerende dyre- og planteliv der har tilpasset sig til livet her.

Fra Urhøjen, lige op ad vejen fra gatewayen, har du en fantastisk udsigt 360 grader rundt til hele Storebælt med broen, Asnæs, Reersø, Tissø, Musholm og Fyn.

Urhøj Camping
Urhøjvej 14
4480 St. Fuglede
http://www.urhoej-camping.dk
+45 59 59 72 00
DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Over 1800 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan li? at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.826 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 610 cykelruter, 311 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team